opening nieuwe seizoen

Zondag 3 april opent Museum De Peelstreek ook weer haar deuren. Vanaf 13.00 u bent U van harte welkom.

Tentoonstelling Ysselsteyn 100

Vorig jaar werd in Museum de Peelstreek de tentoonstelling 100 Jaar Ysselsteyn tentoongesteld. Wellicht was U niet in de gelegenheid deze tentoonstelling te bezoeken i.v.m. de heersende Corona en haar beperkingen. Daarom wordt deze tentoonstelling dit jaar voortgezet tot en met het uitgestelde feestweekend van 3 t/m 5 juni. Dit feestweekend met o.a. een dorpsbrunch staat in het kader van Ysselsteyn 100.

De tentoonstelling bestaat uit foto’s, en korte filmpjes op de Ysselsteyn 100 app welke op een groot scherm TV gevolgd kunnen worden. Ook aan de jeugd is gedacht. Voor hen is er een filmpje over het ontstaan van Ysselsteyn opgenomen aan de Paardekopweg.

Optreden Mia Dekkers.

Behalve de tentoonstelling is er om 14.00 u een optreden van troubadour Mia Dekkers uit Overloon. Zij brengt eigen gemaakte liedjes in sappig Brabants dialect waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. De liedjes worden verpakt in verhalen, grapjes en zinspelingen op het leven op het Brabantse platteland.

Een en ander past goed in de opzet van Museum de Peelstrik een kijkje in het vroegere leven op het platteland.  Mocht U de tentoonstelling vorig jaar i.v.m. Corona gemist hebben dan krijgt U nu alsnog de kans deze tentoonstelling te zien.

Vanaf 1 april is het museum iedere zaterdagmiddag geopend van 13.30 – 16.00 u. Daarbuiten kunt U het museum bezoeken op afspraak. Ga hiervoor naar onze site www.depeelstreek.nl of bel 0478 – 541539 of 541544.

Fietsreundje Ysselsteyn100.

Wilt U een bezoek aan de tentoonstelling combineren met een fietsronde van ca 20 km langs markante punten in Ysselsteyn dan is daarvoor een folder beschikbaar.

Bijgaand: Overzicht fototentoonstelling Ysselsteyn 100.