100 jaar ysselsteyn

Tentoonstelling 100 jaar Ysselsteyn

Ysselsteyn bestaat dit jaar 100 jaar. In verband hiermee is er een tentoonstelling.

Deze tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 10 juli a.s. om 13.30 u. Vanaf dat tijdstip kunt U de speciale tentoonstelling bekijken op de zaterdagmiddagen t/m  eind oktober.

Op zondag 11 oktober zijn wij ook geopend in het kader van het Historisxch Reundje Ysselsteyn een fietstocht van 15 of 22 km. langs de historische punten in Ysselsteyn. Aan de hand van een folder die je in het museum kunt krijgen fiets je de route. Onderweg komt je allerhandee zaken tegen zoals een plággenhut en een nagebouwde schaopsköj. Op deze plekken zijn er speciale activiteiten, muziek en je kunt er ook wat drinken.

Entree en deelname fietstocht zijn deze twee dagen gratis.

Buiten deze tijdstippen kun je deze tentoonstelling en ons museum ook bezoeken na het maken van een afspraak.

De tentoonstelling in het kader van het 100 jarig bestaan van Ysselsteyn bestaat uit veel foto’s verdeeld over diverse onderwerpen zoals: Leven, wonen werken in Ysselsteyn, Feesten in Ysselsteyn, de Ontwikkeling van Ysselsteyn, aan de Slag in Ysselsteyn en Jong in Ysselsteyn. De tentoonstelling kwam tot stand door een samenwerking van Museum De Peelstreek en de Stichting Historie Ysselsteyn. Hiermee zijn tal van toto nog onbekende foto’s boven water gekomen.

Ysselsteyn 100 app

Via de telefoon en de computer  kun je via de Ysselsteyn 100 app allerhande zaken van Ysselsteyn digitaal bekijken.  Dit kun je ook doen via een groot scherm op de tentoonstelling waarmee je onder begeleiding zelf actief met de Y 100 app aan de gang kunt. Zo zie je de ontwikkeling van Ysselsteyn aan de hand van landkaarten vanaf ca 1900. Ook Ysselsteynse dorpsfiguren die er niet meer zijn komen aan bod. Meer weten over de 1e 15 boerderijen ook dat kan via deze app. Onze vrijwilligers laten je er graag meer van zien.

Ook voor de kinderen is er een speciaal aangepast programma met filmpjes op groot beeld scherm.

Schilderijen expositie: De Peel zoals hij vroeger was toen hij nog niet ontgonnen was laat een expositie van schilderijen van de familie van Baar zien.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ysselsteyn-100-lichtgroen-4.png

100 jaar Ysselsteyn

Ysselsteyn bestaat dit jaar 100 jaar. In verband hiermee is er een tentoonstelling.

Een tentoonstelling met veel foto s uit het verleden en andere interessante wetenswaardigheden.

Ook is er een expositie van schilderijen van de familie van Baar over de Peel van vroeger toen die nog niet ontgonnen was.