Kieƫke en Pruuve in De Peelstreek

Museum De Peelstreek in Ysselsteyn staat bekend als een streekmuseum met veel oude gereedschappen, informatie en afbeeldingen uit onze streek.
Slager Joost Truijen uit Oostrum werkt ook veel met vleesproducten uit de Peel en maakt deze klaar op een manier zoals dat vroeger ook in deze streek gebeurde. Het vlees wordt weer op een oude ambachtelijke manier bewerkt en verwerkt tot eerlijke vleesproducten met een overheerlijke smaak zonder extra toevoegingen in de vorm van kleurstoffen en andere ingrediƫnten. De producten worden onder de naam van Slagerij Edelbrons op de markt gebracht.

Met het ambachtelijke en streekgebonden met als gemeenschappelijke factor “De Peel” ontstond dan ook het idee om de streekgebonden producten welke door slager Truijen zelf gemaakt worden in Ysselsteyn een keer te laten zien maar vooral ook te laten proeven. U kunt deze middag dus genieten van de door slager Truijen gemaakte producten. Daarnaast kunt U natuurlijk ook het museum zelf bezichtigen en de daarin tentoongestelde spullen.
Desgewenst wordt U rondgeleid door deskundige gidsen.
Museum De Peelstreek met de nadruk op het leven in onze streken zoals dat vroeger was is daarvoor een prachtige locatie.
U kunt dan ook komen kijken en proeven op zondag 29 april a.s. van 13.30 – 16.00 u in museum De Peelstreek aan de Ysselsteynseweg 113 te Ysselsteyn. Voor meer informatie kijk op www.depeelstreek.nl en op www.edelbrons.nl